Presoterapie Piata Victoriei


Presoterapia este asemenatoare cu un masaj de drenaj limfatic efectuat de un terapeut priceput. Principalele functii ale presoterapiei sunt: imbunatatirea circulatiei sangvine si limfatica a picioarelor, a bratelor si a taliei prin utlizarea costumului de presoterapie. Costumul de presoterapie umfla si dezumfla camerele din interior astfel incat la sfarsitul tratamentului rezultatele se vor simti imediat.

Tehnica de presodrenaj limfatic se foloseste in tratarea insuficientei sistemului nervos si limfatic. In acelasi timp, este recomandat pentru imbunatatirea problemelor legate de picioare umflate, picioare grele, si pentru eliminarea toxinelor si retentiei de apa din tesuturi. Se reactiveaza circulatia sangvina si limfatica, se stimuleaza drenajul si eliminarea toxinelor acumulate in organism..

Presoterapia este un tratament ideal atunci cand este asociata cu alte terapii ca de exemplu cavitatia sau electrostimularea deoarece ajuta la reducerea celulitei, a acumularilor adipoase si a retentiei de lichide.Aparatul de presodrenaj foloseste compresia diferentiata a aerului in fiecare camera de tratament. Programale de drenaj limfatic sunt presetate, durata unui tratament fiind de 50 de minute. Un ciclu de 10-15 sedinte este recomandat pentru un tratament complet de presodrenaj limfatic. Intervalul optim al sedintelor este de 2-3 pe saptamana.

Cum functioneaza presoterapia, mai exact?

Pacientul imbraca un costum special care este conectat la un aparat ce umfla si dezumfla in mod repetat camera de aer, exercitandu-se, astfel, asupra corpului, o anumita presiune.

Presoterapia, sau drenajul limfatic, consta in acel masaj pneumatic efectuat prin compresia si decompresia controlata a camerelor de aer. Prin presomasaj se executa drenajul limfatic si se imbunatateste semnificativ circulatia sangvina.

Presoterapia este un tratament nedureros si eficient, bazandu-se pe o actiune fizica, de compresie a anumitor zone ale corpului – abdomen, gambe, brate – si tratand insuficienta sistemului venos si limfatic.

Prin realizarea corecta a drenajului limfatic de catre expertii nostri (prin presarea ganglionilor limfatici, si nu a musculaturii), se accelereaza microcirculatia si sunt eliminate reziduurile nocive, toxinele, deseurile metabolice din organism, grasimile, lichidele.

Camerele de presiune individuala, despre care am vorbit anterior, actioneaza direct asupra tesutului conector si asupra zonelor cu retentie hidrica, realizand un drenaj limfatic excelent.

Presoterapie – in ce cazuri se recomanda?

Tuturor persoanelor care sunt afectate de:

 • celulita;
 • retentie hidrica;
 • probleme de circulatie;
 • microcirculatie venoasa ingreunata;
 • picioare obosite.

De asemenea, presoterapia este recomandata persoanelor care se confrunta cu edeme limfatice, atat de natura congenitala, cat si postchirurgicala ori post traumatice.

Tratamentul actioneaza si asupra aparatului muscular, inlaturand senzatia de febra musculara specifica unui program intens de exercitii fizice, ori in acele perioade de recuperare dupa interventii chirurgicale.

Ce se simte in timpul tratamentului?

La Body Safe, tratamentul de presoterapie consta intr-un masaj placut si relaxant. Am ales pentru tine cel mai performant mod de tratare a insuficientei sistemului limfatic.

Costumul special pentru drenaj limfatic prin presoterapie este dotat cu spatii pneumatice in care patrunde aer si presiune cu etape diferite. Alternarea presiunilor si etapelor se concentreaza pe lantul ganglionar, efectandu-se, astfel, drenajul limfatic intr-o maniera extrem de placuta si comoda, si anume, presoterapia.

In timpul tratamentului nu vei simti decat o senzatie de presiune, fara durere si fara disconfort, similara cu cea de la masaj.

Ce rezultate se obtin in urma tratamentului?

Prin imbunatatirea circulatiei sanguine si limfatice, presoterapia stimuleaza drenajul si, desigur, eliminarea toxinelor acumulate in organism de-a lungul timpului.

Efectul sau drenant favorizeaza eliminarea excesului de fluide, ceea ce conduce la o reducere graduala a celulitei, la normalizarea circulatiei si a metabolismului tesuturilor.

Totodata, efectul benefic al presoterapiei se reflecta si in imbunatatirea oxigenarii tesuturilor, precum si la detoxifierea generala a organismului.

Cand incep sa se vada primele rezultate?

Primele rezultate vizibile depind foarte mult de fiecare caz in parte, respectiv, de situatia fiecarui pacient tratat. Cu toate acestea, primele rezultate incep sa se vada spre mijlocul ciclului de presoterapie, incepand cu a patra sau a cincea sedinta.

Ce trebuie facut dupa tratament?

Este important de mentionat faptul ca, pentru a mentine si consolida rezultatele obtinute in urma tratamentului cu presoterapie, se recomanda adoptarea unui regim alimentar echilibrat. Se evita alcoolul, excesul de sare si grasimile rele. In acelasi timp, este indicata praticarea sportului in mod regulat.

Beneficiile presoterapiei / drenajului limfatic

 • accelerarea circulatiei periferice si limfatice;
 • eliminarea retentiei de apa ce duce la diminuarea celulitei;
 • eliminarea toxinelor si detoxifierea organismului;
 • intarirea sistemului imunitar natural;
 • eliminarea senzatiei de ‘’picioare grele’’;
 • prevenirea varicelor si a tromboflebitei;
 • recuperarea elasticitatii cutanate si imbunatatirea trofismului pielii;
 • eliminarea edemelor post - traumatice;
 • eliminarea edemelor post - operatorii;
 • alungarea spasmelor si a durerilor musculare;
 • este un tratament ideal pentru recuperarea postnatala.

Contraindicatii

Presoterapia este un tratament de evitat in timpul sarcinii si alaptarii, persoanelor purtatoare de pace maker. Este contraindicata celor cu insuficienta hepatica, leziuni ale pielii, flebita ori procese inflamatorii severe (neoplazii, tuberculoza, HIV). Nu se recomanda in menstra, hipertensiune arteriala, probleme de deficienta cardiocirculatorie, afectiuni maligne.

Programari telefonice