masaj anticelulitic
Beneficii Masaj anticelulitic
ianuarie 18, 2020

Beneficiile unui masaj de relaxare

salon masaj

Buna!

Te-ai intrebat vreodata care sunt beneficiile unui masaj de relaxare si care sunt beneficiile tale? Ai venit intr-un loc perfect pentru a intelege avantajele reale ale unui masaj de relaxare. In articolul de astazi discutam doar despre beneficiile masajului de relaxare.

Masajul de relaxare este manipularea stiintifica si sistematica a tesutului pentru a aduce beneficii acestuia, in special pentru a elibera tensiunea si durerea. Masajul de relaxare aduce schimbari psihologice in corpul tau.

Raspunsul relaxarii, unul involuntar, insa predictibil al sistemului nervos, este declansat de tehnica masarii si a atingerii..

Raspunsul mecanic cuprinde efectele fizice care se degajeaza in corp cand presiunea este aplicata pe piele. Masajul de relaxare are foarte multe beneficii pentru corpul nostru si este foarte holistic in abordare.

Masajul de relaxare  este folosit ca si preventie pentru a trata o varietate foarte mare de boli fizice sau psihice si mentine corpul sanatos. Masajul este o terapie folosita frecvent si este foarte eficienta in eliminarea tensiunilor musculare, spasme, inflamatii, retineri de lichid, dureri, rigiditate, dureri musculare si oboseli musculare.

Masajul de relaxare imbunatateste presiunea sangvina si circulatia sangelui. Masajul aduce sangele in zona corpului unde terapeuta se concentreaza (maseaza), aducand sangele cu oxigen, si nutrienti, pentru a hrani tesutul si a vindeca.

Masajul stimuleaza sistemul limfatic – deoarece cateodata ganglionii limfatici devin congestionati cu lichid limfatic. Masajul stimuleaza acest fluid pentru a circula mai usor prin corp si ajuta la decongestionarea nodurilor limfatice, eliminand toxinele din organism.

Masajul imbunatateste tonusul pielii prin imbunatatirea circulatiei sangelui si ajuta la aducerea sangelui aproape de suprafata pielii impreuna cu nutrientii care sunt esentiali pentru o piele cat mai frumoasa.

A fost demonstrat ca masajul de relaxare reduce productia de cortizol (hormon de stres) cu pana la 50%. In acelasi timp scade nivelul de simptome asociate cu simptomele oboselii (reducerea energiei), ceea ce ne imbunatateste vizibil energia corpului si productivitatea, in special daca o persoana are dureri, masajul reduce perceptia de durere.

Masajul are un efect linistitor pentru sistemul nervos – fapt ce ne ajuta sa gestionam durearea si provoaca un raspuns de relaxare in organism. Acest lucru ajuta la imbunatatirea somnului si a ciclului de somn. De acum inainte vei putea dormi toata noaptea fara intrerupere.

Masajul de relaxare este foarte bun pentru imbunatatirea flexibilitatii si mobilitatii. Lucrand pe muschi, tesuturi conjunctive, tendoane, ligamente, si articulatii masajul iti poate imbuntati flexibilitatea si mobilitatea, mentinand articulatiile si facandu-le mai putin predispuse la ranire.

Programari telefonice